Pinnakjøt

Det handlar om å vidareføre og fornye dei gode smakane og det ekte, vestnorske matopplevingane

Pinnakjøt

Urøykt pinnakjøt - med smaken av vestnorsk natur. Tradisjonsrik, vestnorsk festmat i urøykt versjon. Utsøkte lammesider lakesalta og tørrsalta i ryggen. Ingen unødvendige tilsetjingststoff - her er det den opphavelege kjøttsmaken som gjeld. Legg i vatn 8-10 timar før koking. Kvar pinne kan snittast med kniv på tvers i kjøttsida av pinnen (som å rute svoren på ribba)

Kokast på rist - helst av bjørkepinner utan never. Det er viktig at det kokar ganske kraftig. Mykje damp gir mørt kjøt. Pass på å etterfylle med vatn, gjerne kokande vatn for å behalde varmen i gryta. Eit godt tips er å   legge eit stort matpapir på toppen av kjøtet (under lokket). Dette får dampen til å kondensera og renne ned att i gryta. Faren for tørrkoking vert redusert. Og ein behald meir damp i gryta. Kokast til kjøtet losnar frå beina. Når du letter på lokket, kjenner du den makelause dufta som har gitt vestlendingar vatn i munnen i hundrevis av år. Bruk gjerne sjyen som saus!

Pinnakjot

Røykt pinnakjøt - Klassisk pinnakjøt slik vossingane har laga det i generasjonar. Røykt i eldhus med flis frå lokale treslag. Prisvinnande pinnakjøt!

 

Pinnakjøt av sau

SAUEN ER EIT særnorsk kvalitetsprodukt. Sauen har ei genial tilpassing til norsk ressursgrunnlag. I tillegg gjev den lokale arbeidsplassar og ope landskap. Dette er verdt å ta med seg, både når det går mot jol og det er tid for fårikål, pinnakjøt, smalahove og røykjekjøt frå eitt av våre eldste husdyr, men også elles i året.

DET BESTE PINNAKJØTET i landet, ifylgje ein test, kjem frå vårt distrikt. Og ver gjerne stolte forbrukarar og et sauekjøt i ei tid der det er grunn til å nyansera nokre av klimapåstandane. Sauehaldet vårt bør byggjast opp, og ikkje ned.

 

 

Adresse

Me har hovudkontor og produksjon på Vinje. Me har og produksjon i Granvin.

Vossakjøt AS
Draugsvollvegen, 5713
Vossestrand
Telefon sentralbord: 56 52 06 00
Epost: post@vossakjot.no



Designed by VIDI.NO

vossakjot 400

 Webdesign og publiseringsløsning av  Vidi AS